Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Comença l'enregistrament d'un documental sobre la història dels Capgrossos

17/09/2011

La productora mataronina Clack tira endavant la producció d'un documental de cinquanta minuts de durada sobre els Capgrossos de Mataró: la colla castellera del Maresme, que enguany arriba al seu quinzè aniversari.

El metratge repassa la història dels Capgrossos però sobretot la capacitat demostrada per la colla durant tota la seva trajectòria de superar-se individualment i col·lectiva. En una primera etapa la formació avança la resta de colles pel que fa als castells assolits: aconseguint metes extraordinàries en el món casteller abans que ningú i fent-ho, a més, amb una gran solidesa. Després del moment més complicat de la seva història, la mort ara fa cinc anys de la jove castellera Mariona Galindo, els Capgrossos han de dur a terme el repte més complicat: superar una situació de gran delicadesa i prendre la difícil decisió de seguir endavant.
Gràcies al suport mutu, la colla acabaria recuperant i millorant els castells fets fins al moment i superant-se, per tant, a si mateixa.

Lluny de pretendre publicar un documental sobre el món casteller ni sobre la colla en termes tècnics o resultadistes, el metratge parlarà sobre les emocions, la importància de les il·lusions i les frustracions superades. Una història de poder col·lectiu plasmada en un escenari de gran plasticitat.

El projecte, en marxa des de fa mesos, va començar a enregistrar les primeres imatges el passat dia 9 de setembre a la capital del Maresme a partir de la idea original d'Efren Garcia -comentarista casteller de LaMalla.cat i cronista del diari Ara- i amb el suport en el guió d'Ariadna Vázquez i Jordi Rovira, periodista i casteller que farà la funció de presentador del metratge. El documental el dirigeix el jove realitzador mataroní Òscar Fernández i inclourà l'enregistrament d'un bloc extens a Londres i gravacions a diversos indrets del país.

La productora ha habilitat també una plana web en format de bloc des d'on es podrà seguir l'evolució del documental com si d'un diari de rodatge es tractés. Malgrat la data d'estrena no és encara oficial, la gravació estarà preparada a finals d'octubre per a ser projectada.

E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!