Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Seleccionades les cinc empreses per al concurs d'idees del Museu Casteller

16/10/2015

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat avui la resolució del jurat del concurs d'idees per a la redacció del projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya. El jurat ha escollit les 5 empreses que optaran a la segona fase del concurs d'idees que, en un termini de 2 mesos, hauran de presentar la seva respectiva proposta de museografia per al museu. Les cinc empreses seleccionades pel jurat són Ámbito Cero, Ignasi Cristià, Produccions Culturals Transversal, Julia Schulz-Dornburg & Eurecat Fundació Alira i Varis Arquitectes.

El jurat que ha seleccionat les 5 empreses entre les 18 que van presentar-se al concurs està format per Carles Duarte, escriptor, director de la Fundació Carulla i president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts; Antoni Laporte, consultor cultural i director d'ARTimetria; Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Antoni Bover, doctor de la UPC en Comunicació Visual en Arquitectura i Disseny i coordinador del Laboratori d'Imatge Generat per Computadora del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la mateixa universitat; Joan Tous, president del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Tarragona i Josep M. Cortés, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. A més, la mesa estarà constituïda per l'alcalde, o regidor en qui delegui, el director del Museu de Valls, el secretari, l'interventor i la cap dels serveis jurídics del consistori.

En aquesta primera fase del concurs d'idees, el jurat ha seleccionat les 5 empreses en base a la seva experiència professional en projectes i museografies en equipaments culturals o de lleure i els premis i distincions rebuts. A la vegada, també s'ha valorat la composició i experiència de l'equip pluridisciplinar.

El mateix jurat haurà de valorar les propostes tècniques de museografia per al Museu Casteller que presentaran les cinc empreses. D'acord amb el plec de clàusules del concurs d'idees, es valorarà per a la selecció de la proposta guanyadora l'originalitat i innovació de la museografia, la utilització de material audiovisual i tecnològic, l'interiorisme, l'optimització del manteniment i la proposta d'activitats i tallers que acollirà el futur Museu Casteller.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!