Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Arrenca el concurs per escollir la millor foto de l'any per votació popular

18/12/2014

La Revista Castells obre divendres 19 de desembre, la segona edició del concurs per escollir la millor fotografia de la temporada per votació popular. El concurs està patrocinat per Repsol i es realitza a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells (facebook.com/RevistaCastells).

La de votació popular és la segona categoria del concurs de fotografia castellera per escollir les millors imatges de la temporada castellera 2014, que ha estat la millor de la història. L'altra categoria ha estat l'adreçada a fotògrafs professionals i en la qual s'hi han presentat 24 treballs. Els guanyadors de totes dues modalitats -tant la de votació popular com la professional- rebran els seus premis a la IX Nit de Castells, que s'organitza a Valls, el 31 de gener, convocada per la Revista Castells i l'Ajuntament de Valls.

El concurs de votació popular comença el 19 de desembre i estarà obert fins el 20 de gener. La iniciativa admet fotografies d'actuacions castelleres del 2014 realitzades per qualsevol aficionat. Les dues imatges concursants més votades rebran un premi de 300 i 200 euros respectivament. Per la seva part, els dos millors treballs de la categoria professional seran decidits per un jurat i estaran premiats amb 1.000 i 500 euros respectivament.

Les dues modalitats del premi de fotografia castellera integren el catàleg de nou premis diferents que es lliuraran a la Nit de Castells, la trobada anual que aplega representants de les colles, les institucions, els patrocinadors i els mitjans de comunicació vinculats a l'univers casteller. La Nit incorpora enguany un nou guardó, el Premi Baròmetre, que distingirà les colles castelleres que millorin els seus resultats amb noves fites: descarregar per primer cop un castell de 7, 8 o 9 pisos, o assolir el primer castell de 10 o un castell superior al 3de9 amb folre.

La Nit de Castells també serà el marc de lliurament del Premi Aleta, que distingeix la millor acció formativa en relació amb la canalla d'una colla durant la temporada anterior, en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció (atorgat Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i al qual enguany hi opten quatre propostes).

Un jurat format per representants de les colles de gamma extra atorga el Premi a la Colla de la temporada que sense pertànyer a aquest grup ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera campanya, mentre que un jurat integrat per cronistes castellers atorga, a més el Premi al Moment casteller de la temporada, que valora un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial.

Les distincions atorgades per la Revista Castells a la Nit són el Premi a la Trajectòria, que reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells; el Premi a la Iniciativa social, per a una pràctica en el món casteller que hagi destacat positivament pel seu impacte social; el Premi Ambaixador de Castells a una persona o institució que sense formar part del món casteller s'hagi distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural; i la Plaça de la Temporada, que reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d'una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. La Nit reunirà al Centre Cultural de Valls uns 300 representats de totes les colles, entitats, patrocinadors i institucions relacionades amb el món casteller.





E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!