Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Comunicat en relació als drets de les retransmissions televisives

22/03/2017

1. L'acord sobre els drets de comunicació de les colles i les retransmissions televisives proposat per la junta de la CCCC en l'assemblea de dissabte va ser aprovat per una amplíssima majoria i, en conseqüència, és ara mateix vigent i d'obligat compliment per totes les colles membres.

2. En aquest sentit, val a dir que l'acord no implica cap canvi respecte la situació dels anys anteriors. Simplement ratifica els compromisos adquirits pel món casteller els darrers vint anys i defensa els drets de propietat intel·lectual que generen les colles així com l'aposta per una gestió col·lectiva dels mateixos en benefici de totes les colles.

3. L'acord en cap cas suposa un impediment perquè "La Xarxa" pugui continuar fent la seva programació de continguts castellers i especialment les retransmissions, tan ben valorades des del món casteller. Al contrari, l'acord aprovat dissabte facilita que "La Xarxa" pugui desenvolupar aquesta feina amb totes les garanties. En aquest sentit, i responent a la seva demanda directa, l'acord clarifica la cadena de drets i en facilita la gestió. A més, l'acord apunta explícitament a la possibilitat de modificar el conveni actual amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o d'establir convenis en la mateixa línia, dues possibles solucions.

4. Des de la CCCC estem treballant en aquests moments per aconseguir una situació plenament satisfactòria per a tots els actors implicats i per al món casteller en general, i que al mateix temps respecti els drets de les colles castelleres de manera que se'n beneficiïn el conjunt de les mateixes. Estem convençuts que hi ha els mitjans i la disposició per part de tots per aconseguir aquest acord i esperem poder comunicar-lo aviat.

E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!