Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

TVC i les televisions locals sumen per donar la millor cobertura al Concurs

02/10/2012

Televisió de Catalunya i la Xarxa de Televisions Locals, encapçalada en aquest cas per Tac12 -la televisió del Camp de Tarragona- sumaran esforços per oferir la cobertura més àmplia possible del Concurs de Castells que se celebra aquest pròxim cap de setmana. Així, diverses televisions locals oferiran íntegrament i en directe tant el Concurs de dissabte com el de diumenge, i TV3 emetrà un ampli resum el diumenge a la nit. Tal i com va remarcar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en la presentació d'aquesta cobertura televisiva, "qualsevol espectacle passa a ser gran quan ultrapassa el seu espai físic".

Així, el dissabte el senyal internacional anirà una càrrec d'una coproducció entre Tac12, Televisió del Penedès i Canal Blau (Garraf), amb dues unitats mòbils i un equip humà combinat de 28 professionals, mentre que diumenge el senyal internacional el proporcionarà Televisió de Catalunya, que desplegarà un total de deu càmeres a la Tarraco Arena Plaça. A partir d'aquests dos senyals internacionals, les diferents televisions poden escollir què emeten i fins i tot personalitzar el seu producte final, tal i com es fa amb els partits de televisió. Així, diverses televisions locals emetran el Concurs en directe, tant dissabte com diumenge, mentre què TVC dedicarà dues hores a fer un resum, que comptarà amb la participicació del popular meteoròleg Tomàs Molina.

Albert Batet, vicepresident de Tac12, ha destacat que aquesta televisió ha fet "una aposta ferma i decidida" pels castells des del seu naixement i ha remarcat que el model de col·laboració entre televisions públiques és especialment pertinent en un moment com l'actual. En la mateixa línia, Eugeni Sallent, director general de TVC, ha considerat que "ensenyar el fet casteller al món i divulgar-lo a casa" forma part de les obligacions de la televisió catalana.

Per la seva banda, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Valdé, ha remarcat que aquesta edició del Concurs arriba en el "millor moment dels castells, tant quantitativa com qualitativament", i ha agraït els esforços de l'organització del Concurs per "equiparar-se" a aquest millor moment. "Des de la Coordinadora som conscients que el Concurs és el més gran aparador dels castells, i el millor difusor a nivell mundial, i per això ja fa dos anys vam començar a col·laborar-hi de forma decidida", ha dit. En aquest sentit, l'alcalde Ballesteros ha volgut agrair el suport de la CCCC, especialment perquè va arribar en un moment "en què es qüestionava no només el model de Concurs sinó també la seva ubicació".

Un total de 280 periodistes s'han acreditat per al Concurs, incloent-hi televisions japoneses i xineses. L'esdeveniment compta amb un pressupost global pròxim als 400.000 euros. D'altra banda, la venda d'entrades de dissabte avança a bon ritme i la previsió és que la plaça també s'ompli en aquesta nova jornada.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!