Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Més de 350 professionals i 100 mitjans portaran el Concurs arreu del món

03/10/2014

L'àmplia presència de mitjans internacionals destaca especialment en la cobertura mediàtica del XXV Concurs de Castells, que aquest cap de setmana viurà les seves dues jornades principals a la Tarraco Arena Plaça (TAP). En total s'han repartit unes 350 acreditacions per a periodistes, càmeres, fotògrafs, tècnics, etc., corresponents a prop de 100 mitjans diferents. El Concurs ja ha acollit tradicionalment diversos mitjans d'altres països (fa dos anys va cobrir l'esdeveniment la televisió nacional xinesa CCTV, i fa quatre anys l'alemanya Deutsche Welle), però aquest 2014 s'ha donat un important salt endavant en aquest sentit.

El desplegament internacional l'encapçala la televisió britànica BBC, que enregistrarà a Tarragona un fragment de la sèrie documental Forces of nature que té previst emetre a finals de l'any vinent. Un equip de deu persones s'ha desplaçat expressament a la Tarraco Arena Plaça per enregistrar espectaculars imatges aèries dels castells que basteixin les colles. Per aquest motiu comptarà, entre d'altres, amb dues càmeres aèries, conegudes tècnicament com a cable-dolly, que es desplaçaran horitzontalment pel sostre de la TAP.

La TV pública japonesa NHK es troba aquests dies a Catalunya enregistrant un ampli reportatge sobre el fet casteller, que se centrarà fonamentalment en el paper de les colles vallenques en aquest Concurs de Castells. La productora austríaca West4Media també es desplaçarà aquest cap de setmana a Tarragona atreta pel fet casteller, així com una productora canadenca que està enregistrant un reportatge sobre l'actualitat política i social a Catalunya. La televisió turca TRT TÜRK i la televisió internacional Euronews completen el desplegament de les televisions estrangeres.

Quatre agències de fotografia internacionals, Associated Press, France Press, Getty Images i Reuters també han confirmat la seva assistència a l'anomenat Espectacle casteller més gran del món. En l'anterior edició, les imatges d'una d'aquests agències ja van fer arribar el Concurs de Castells i Tarragona a mitjans com The Guardian, Daily Mail, NBC News o el Herald Sun d'Austràlia. El Concurs també ha fet que diaris com l'alemany Die Zeit o rotatius francesos com Le Progrès Lyon o Midi-Libre siguin presents aquest cap de setmana a la TAP.

Com seguir el Concurs en directe? 

 Pel que fa als mitjans més propers, cal destacar, la nombrosa presència de ràdios. D'aquesta manera, Rac1 emetrà de 12 a 16 h la jornada de diumenge i el certamen també es podrà seguir a través de les retransmissions de Tarragona Ràdio/Diari Casteller, Ràdio Valls, Ràdio Vilafranca o Penedès FM, entre d'altres. Tant Diari Casteller com el canal Castellers de La Vanguardia faran un seguiment minut a minut on line. 

Quant a la cobertura televisiva a casa nostra, cal recordar que l'oferta és àmplia gràcies a l'acord entre Televisió de Catalunya i La Xarxa. Així les dues jornades es podran veure íntegrament en directe a través de les televisions locals gràcies a la retransmissió en directe de La Xarxa. Els presentadors del programa d'actualitat castellera 'Dosos amunt!', Toni Comas (Penedès TV) i Carles Cortés (TAC 12), conduiran la narració de les dues jornades amb un desplegament especial que inclourà els comentaris en el set de la retransmissió de Francesc Domènech, Xavier Capdevila i Efren García. L'equip el completaran Àlex Alonso i Cinta Olivan, a la plaça, i Roser Marquès s'encarregarà de les xarxes socials. Per als que estiguin a Tarragona, cal recordar que aquesta retransmissió en directe també es pot veure a la pantalla gegant dels jardins de la Tabacalera. 

Per la seva banda, TV3 emetrà una edició especial del "Quarts de nou" a les 19.20 de la tarda, amb un ampli resum de tot el que hagi passat a la plaçaL'equip del "Quarts de nou" farà un ampli desplegament a la Tarraco Arena plaça per seguir al detall la gran festa castellera. Des del set del programa, situat a la mateixa plaça, Elisabet Carnicé conduirà el programa i Raquel Sans i Biel Duran, els especialistes castellers de l'equip, comentaran minuciosament tots els castells de la jornada. I aquest cop, per apropar totes les emocions que es produeixin a peu de plaça, "Quarts de nou" amplia l'equip de redactors amb l'Ester Bertran i el Jordi Còdol, que no perdran detall del que passi a l'Arena.

 

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!