Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

L'antiga fàbrica Damm s'omple per celebrar l'aniversari de la Unesco

17/11/2015

Més de 150 persones, inclosos representants d'unes 40 colles castelleres, van assistir ahir al vespre a l'acte de commemoració de la inclusió dels castells a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco, que es va celebrar a l'antiga fàbrica Damm organitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. L'acte, que coincidia amb la data exacta del reconeixement de la Unesco, el va presidir el conseller de Cultura Ferran Mascarell i va comptar com a plat central amb una conversa entre la directora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, i el diputat al Parlament i membre dels Castellers de Sant Cugat, Raül Romeva.

A més dels esmentats, van assistir a l'acte l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el sotsdirector general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Antoni Herrera; les regidores de Cultura dels ajuntaments de Badalona i Sabadell; la cap de programació de TVC, Cristina Muñoz; representants de l'Ens de l'Associacionisme Cultural; diversos expresidents de la CCCC; periodistes castellers; i representants d'empreses que tenen productes llicenciats de la marca "Castells", com ara Vamcats, CIMs o Cap de Colla. També hi van assistir membres de l'associació Fallaires d'Andorra la Vella, representant el món de les Falles del Pirineu que el pròxim dia 2 de desembre previsiblement sigui també reconeguda per la Unesco.

En la seva conversa, plena de detalls de complicitat, Terribas i Romeva van parlar de l'experiència castellera del segon, com a pare de canalla i casteller pròpiament, així com dels valors d'aquest món i si són aplicables al moment polític actual. Fins i tot van parlar del "friquisme" casteller. Per la seva banda, el conseller Mascarell va destacar els castells com un dels trets culturals més singulars de Catalunya i com un exemple de la cultura de cooperació que ara mateix està de moda en àmbits intel·lectuals. 

El president de la CCCC va aprofitar l'acte per anunciar la voluntat d'establir algun mecanisme de relació i cooperació amb les colles que estan proliferant a l'estranger. Finalment, Federic Segarra, cap de comunicació de Damm, va refermar el compromís d'aquesta empresa amb el món casteller. La presentació d'un segell commemoratiu editat pel Gremi de Filatèlia i Numismàtica i un vídeo amb alguns dels moments més destacats d'aquests cinc anys van arrodonir l'acte, conduït per la periodista Raquel Sans. 

Fotos: Andreu Puig / CCCC


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!