Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies de les colles

Prop de 170 castellers xinesos visiten Catalunya convidats per la Vella de Valls

26/09/2012

Després que la Colla Vella dels Xiquets de Valls, durant la seva estada a Xangai, els visités els dies 28 i 29 de maig de 2010, on entre d'altres castells, es va assolir el primer tres de nou amb folre en terres asiàtiques, ara són ells els que ens tornen la visita. Així doncs, del 26 de setembre al 9 d'octubre tindrem entre nosaltres gairebé 170 components de la Colla de castellers de l'empresa Antex de Hangzhou, ciutat de 6 milions d'habitants situada a 300 Km de Xangai. Amb ells els acompanyaran una delegació d'autoritats i empresaris xinesos que aprofitaran per conèixer Valls i el seu entorn de cara a buscar noves oportunitats de negoci.

L'empresari xinès Qian Anhua és un enamorat de les tradicions catalanes i el fet casteller el va captivar fins al punt de proposar-ho com una activitat més pels seus treballadors. A Antex, la colònia tèxtil on conviuen un miler de treballadors es poden realitzar molts tipus d'activitats: balls, música, gimnasia, kung fu i ara, des de fa 2 anys, castells. Gràcies a la voluntat i il.lusió de tots els castellers xinesos podran realitzar aquest viatge a terres catalanes organitzat conjuntament entre l'Ajuntament de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, colla que ha apadrinat els castellers xinesos.

Els castellers xinesos arribaran a l'aeroport del Prat en dos grups, uns el dia 26 i els altres el dia 27 de setembre, i s'allotjaran a l'hotel Calypso de Salou. Fins al dia 8 d'octubre protagonitzaran un programa molt complet amb visites a Valls, Barcelona, Tarragona i Santes Creus, entre d'altres indrets. En l'àmbit estrictament casteller, els Xiquets de Hanghzou actuaran el diumenge dia 30, a les sis de la tarda, a la plaça de l'Oli de Valls, al costat de la Colla Vella. A més, els castellers xinesos aixecaran pilars en les diverses poblacions que visitin. A més participaran en els diversos assajos de la Colla Vella previs al Concurs de Castells i el dia 7 acompanyaran als rosats a la Tarraco Arena Plaça. 

(Es pot consultar el programa complet de la visita al pdf adjunt.)

 


PDF
Nota Premsa Xiquets de HangzhouSF.pdf
E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!