Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Valls tindrà una via pública ‘dels Castells Patrimoni Imaterial de la Humanitat’

26/11/2012

El darrer Ple de l’Ajuntament de Valls, celebrat el passat 16 de novembre, va aprovar la moció que proposava incorporar a la nomenclatura dels carrers i places de Valls una via pública amb la denominació de carrer, avinguda o plaça ‘dels Castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat’. La proposta, presentada pel grup municipal de CiU, va ser aprovada per unanimitat.

La data coincidia amb el segon aniversari de la proclamació dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Entre els motius que van portar CiU a fer aquesta proposta hi ha l’augment de la repercussió internacional del fet casteller durant aquests dos anys, la significació que Valls té dins el mapa casteller històric i actual, i el fet que la ciutat va ser la primera a celebrar l’esmentada proclamació, de manera gairebé immediata.

En el mateix ple, també es va aprovar per unanimitat l’adhesió al document “Els valors socials del fet casteller”, aprovat per l’assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el març passat.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!