Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

L'Estat aprova la candidatura dels castells per la Unesco

17/07/2009

El Consell General de Patrimoni Històric de l'Estat espanyol, reunit avui a Mallorca, ha donat el vist-i-plau a la incorporació dels castells a la llista de candidats a ser declarats per la Unesco patrimoni cultural i immaterial de la humanitat. D'aquesta manera, els castells seran una de les quatre candidatures que presentarà l'Estat davant la Unesco el pròxim 31 d'agost. En la reunió hi han participat representants de totes les comunitats autònomes i la decisió s'ha prés per unanimitat.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Miquel Botella, ha acompanyat els representants del Govern català -el director general del Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila- a la trobada i ha valorat molt positivament el resultat: "Haver arribat fins aquí ja suposa tota una fita, però està clar que encara queda el pas decisiu." Botella va explicar que la denominació com a patrimoni cultural i immaterial de la humanitat suposaria pels castells arribar a "un coneixement gairebé universal". El president de la CCCC també va destacar el fet que la candidatura dels castells hagi estat aprovada per l'Estat a la primera.

La comissió que impulsa la candidatura està formada per la revista "Castells" -d'on va sorgir la idea-, Unescocat i la pròpia Coordinadora. Donat que la Unesco és un organisme de les Nacions Unides, correspon als diferents estats membres de proposar oficialment les candidatures. En el cas d'Espanya, les candidatures han de ser vehiculades en primer terme mitjançant les autonomies. Els castells ja van aconseguir l'any passat el suport unànime del Parlament de Catalunya i ara accedeixen a la fase final del procés, que s'allargarà fins l'any vinent.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!