Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

"La Colla Castellera de la Canalla Lectora" s'estrena a Valls per Santa Úrsula

26/09/2016

Santa Úrsula viurà l’estrena d’una nova colla castellera a Valls, la Colla Castellera de la Canalla Lectora, una activitat que vol promoure de forma lúdica la lectura i la cultura castellera entre els més petits. Els infants participants han de llegir un conte casteller per després participar en un joc de preguntes i respostes i de construcció d’estructures castelleres. La Colla Castellera de la Canalla Lectora és una idea d'Alfonso Morillas impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i amb el suport del Complex Petroquímic de Repsol a Tarragona i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya. 

Després d'alguna sessió pilot al Vendrell, l'estrena oficial de l'activitat serà a Valls, tot commemorant el centenari de la col·locació de la primera pedra de la Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya que es va posar el 23 d'octubre de 1916, i en el marc del Fòrum Casteller de la Fira de Santa Úrsula. En total, s’han programat quatre sessions de l’activitat, totes a les 18:00 a la Capella del Roser. Cadascuna correspon a un conte diferent:

- Dilluns 17: "En Maginet Tap de Bassa", de Bienve Moya i Sebastià Serra

- Dimarts 18: "El viatge de Shalaka", de Dolors Rovira i Anna Mongay

- Dimecres 19: "Petita història dels castellers", de Fina Duran, Jordi París i Pilarin Bayés

- Dijous 20: "El llibre més gran dels castells", de Raquel Sans, Francisco Montoya i Carles Arbat

Abans, dijous 6 d’octubre es farà una sessió introductòria conjunta en la qual es repartiran els exemplars dels contes als infants participants, també a la Capella del Roser. Els nens participants s’emportaran els contes a casa, per tal de poder llegir-los al llarg de la setmana, i els retornaran en bon estat el dia del joc, del 17 al 20.

Les sessions dels dies 17 i 18 estan dirigides a infants de 7 a 10 anys,  preferentment, i les dels dies 19 i 20, entre 10 i 12. En qualsevol cas, han de ser infants amb interès per la lectura, ja que per tal de poder jugar cap haver llegit prèviament el conte. En cadascuna de la sessions hi poden participar entre dotze i setze infants, dividits en quatre equips o colles. Les sessions tenen una durada d’uns 60-75 minuts.

La inscripció a les sessions és gratuïta i es podrà realitzar a la Biblioteca Carles Cardó fins al dimecres 5 d’octubre. Entre les nenes i els nens participants es sortejaran quatre contes de temàtica castellera.

 

"Colla Castellera de la Canalla Lectora" from Castellscat (colles castelleres) on Vimeo.






E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!