Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Neix a la xarxa el Baròmetre Casteller, un nou portal de dades castelleres

02/07/2014

El portal barometrecasteller.cat acaba de veure la llum. Es tracta d'una eina dedicada a valorar l'estat de forma de les colles castelleres. El Baròmetre Casteller recull les tres millors construccions de cada colla, entre castells i pilars, i els presenta en una taula: tant les novetats assolides, com la suma del seu resultat. És una eina molt pràctica per conèixer què ha fet cada colla fins al moment, i complementa els rànquings de regularitat. El nou portal posa en relleu el que han assolit les colles i simplifica el sistema de classificació per categories, des de les colles de 7 a les de gamma extra. Utilitza els mateixos grups (amb el nom més comú) i fa servir la puntuació de la taula del Concurs de Castells de Tarragona.

El web s'actualitza cada cop que hi ha una novetat i té especial interès durant el cap de setmana, quan es produeixen els resultats. El darrer cap de setmana tretze colles van sumar nous castells, onze de les quals van millorar la seva posició a la taula i quatre van pujar de categoria.

És previst que un cop finalitzada la temporada es pugui fer un reconeixement a les colles que hagin estrenat castells en la seva màxima categoria (o la immediata), els hagin recuperat després de temps de no fer-los o hagin pujat de categoria. El format i detalls d'aquests premis estan per concretar. El responsable del portal és el periodista casteller Carles Esteve, que ha obert la iniciativa a la participació d'altres amants de l'estadística castellera.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!