Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Creen una aplicació castellera per mòbil amb agenda, resultats i rànquing

11/08/2011

Ja està en funcionament una aplicació castellera per a mòbils que inclou agenda, resultats, rànquing i enllaç a Twitter i Flickr, és gratuïta i ja se l'han descarregada prop de 400 usuaris. L'App casteller ha estat una iniciativa particular de Miquel Bernadí -excap de colla dels Moixiganguers d'Igualada- i Jordi Tarruella. Bernadí ha explicat que han creat l'aplicació a partir de la necessitat de tenir a mà, al mòbil, tota la informació que circula per la xarxa, un servei inexistent fins ara per als mòbils amb connexió a Internet. LAppCasteller compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que hi aporta la informació d'agenda.

L'AppCasteller adopta el nom genèric d'App, que és el dedicat al programari per a smatphones (telèfons mòbils d'ùltima generació). Aquest programa de moment es pot descarregar des del Market per als mòbils Android i des de l'Store per als Iphone, tot i que s'espera ampliar les plataformes d'accés.

Miquel Bernadí ha explicat que en l'apartat de l'agenda, a més de consultar les properes diades a celebrar, permet trobar l'ubicació concreta de la diada sobre el mapa i informar opcionalment que s'hi està present, fet que permet interactuar amb d'altres assistents a l'actuació. Un altre apartat permet consultar el Rànquing que genera el portal moncasteller.cat. Es pot veure la classificació sencera i entrar, colla per colla, per veure les actuacions que han fet aquesta temporada.

Aquesta és la primera versió del programa lliure però s'ampliaran les opcions, és previst que en breu aparegui el quiosc de premsa des d'on es podrà llegir les cròniques castelleres de diferents mitjans escrits

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!