Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Presenten l'aplicació de mòbils del Baròmetre Casteller

24/02/2016

Aquest dimarts al vespre es va fer a Valls la presentació oficial de l'App Baròmetre Casteller, una aplicació per a dispositiu mòbils que ja es troba disponible gratuïtament a les botigues online App Store per a iPhone i Google Play per a mòbils i tabletes Android. L'acte celebrat al Cafè del Teatre Principal de Valls va ser presentat pel director de la Revista Castells, Santi Terraza, qui va destacar el gran canvi que ha suposat l'era de l'internet en la professió de periodista i va destacar que la nova aplicació del Baròmetre cobreix un buit existent en l'accés a les dades del món casteller amb un sol clic.

Per la seva part l'historiador Pere Ferrando va subratllar la minuciosa tasca de recopilar les dades que generen les colles, recordant que va iniciar aquesta tasca als anys 70 del segle passat sense disposar de la tecnologia actual i va agrair a tots els que han fet possible la base de dades de la Coordinadora - Jove de Tarragona que recopila totes les actuacions des del 1926. El regidor de cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala, va felicitar la iniciativa per contribuir a la difusió de l'activitat castellera i va agrair que Valls vagi ser el lloc escollit per fer la presentació oficial de l'app Baròmetre Casteller. L'impulsor del projecte, Carles Esteve, va dir estar molt satisfet del treball tecnològic realitzat per l'empresa Imobils i va apuntar que la data de presentació no era casual: aprofitant l'interés que genera el Mobile World Congres per mostrar, des del quilòmetre zero, que el món casteller també avança en el camp de les noves tecnologies. Esteve, davant de la premsa i dels representants de les dues colles de Valls, va fer un exposició de tots els continguts i funcionalitats que inclou l'aplicació.

L'App Baròmetre Casteller compta amb un menú principal amb sis seccions:
- Al Baròmetre Casteller s'hi pot trobar la funció en essència, el baròmetre que recull els tres millors castells i pilar de cada colla. Un llistat que permet veure l'estat de les colles en qualsevol moment de la temporada, destacant les novetats de la darrera jornada. Hi ha l'opció de consultar temporades anteriors i el millor castell de cada colla de les passades campanyes.
- A Grans Castells apareixen tots els castells de 9 en amunt, es pot consultar per colla o per castell (mostrant les colles i places on s'ha assolit). Tambéhi ha una cronologia històrica a partir del 2de7 i una de la temporada amb tots els primers castells.
- A Top100 es classifiquen les 100 actuacions més completes de l'era moderna.
- Al Millor dia es pot consultar la millor actuació històrica de les colles que han fet castells de 7 en les darreres quatre dècades, la llista engloba a 85 colles i inclou tant les actives com les desaparegudes.
- A Premi Baròmetre apareixen les colles que han rebut el trofeu promogut des d'aquest mitja per premiar les colles que pugen un pis i que s'entrega en el marc de la Nit de Castells.
Finalment a Avisos es recullen els missatges que s'envien des de l'aplicació als usuaris i que esdevé en un nou canal de comunicació de novetats i de notí­cies castelleres.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!