Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Barcelona programa actuacions castelleres orientades als turistes

11/05/2012

Amb l'objectiu de mostrar la riquesa i vitalitat de la cultura popular catalana, tots els dissabtes, des del 12 de maig fins al 15 de setembre, la Plaça de la Catedral es convertirà en espai de programació fixa d'espectacles de Cultura Popular i Tradicional -sempre amb presència castellera o falconera- especialment adreçada als turistes que visiten Barcelona. Sota el títol ‘La festa catalana', la programació començarà el proper dissabte 12 de maig a les 19.30 hores amb les exhibicions dels Falcons de Barcelona i Falcons de Castellcir i els balls de plaça del Gegants de la Pedrera. Una locució multilingüe guiarà l'espectador pels diferents espectacles per tal que els turistes que visitin la ciutat durant la primavera i l'estiu puguin gaudir de les diferents manifestacions de la cultura popular.

En total, seran onze dissabtes amb actuació castellera i tres amb actuació falconera. En el cas de les actuacions castelleres, constaran sempre de dues colles, una de les quals serà de la ciutat de Barcelona i una altra de convidada.La mateixa fòrmula es farà servir amb els Falcons. A més, també hi actuarà algun altre element de cultura popular catalana, com ara gegants, bastoners o bestiari popular. El mes d'agost no hi haurà 'Festa catalana'.La imatge adjunta inclou el calendari d'actuacions amb tots els participants.

 Per Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona "iniciatives com aquesta, impulsades conjuntament amb l'ampli teixit associatiu de Catalunya, ajudaran a difondre una part essencial de la nostra identitat cultural entre els milers de persones que ens visiten cada any. És important que la ciutat de Barcelona exerceixi el seu rol de capital cultural del país donant a conèixer les nostres tradicions per enfortir-les i així reforçar la nostra projecció internacional".

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!