Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La Biennal de Castells programa activitats prèvies al Concurs

25/09/2012

La Biennal de Catells és una de les novetats del XXIV Concurs de Castells i té, entre d’altres, l’objectiu de crear o aixoplugar diferents activitats al voltant del fet casteller per donar estabilitat i continuïtat al Concurs. La principal fita de la Biennal és la celebració del certamen en dues jornades, els dies 6 i 7 d’octubre, però també s’han programat o recollit altres activitats per a les dues properes setmanes.

Dissabte 29 de setembre. 19 h. Sala d’actes de l’Antiga Audiència, plaça del Pallol, 3 de Tarragona. Taula rodona "Castells, Patrimoni de la Humanitat: I ara què?". Acte coorganitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Biennal de Castells i moderat pel periodista Xavier Capdevila. Intervindran Sergi Valdé Guañabens, president de la CCCC; Lluís Puig Gordi, director general de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya; Julio Blasco Nacher, director del Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, i Josep Bargalló Valls, comissionat de la Biennal de Castells.

Dilluns 1 d’octubre, a l’antiga fàbrica Estrella Damm, c. Rosselló, 515 de Barcelona:

· 19.30 h. Conferència “Concurs de Castells: present i futur” a càrrec de Guillermo Soler, periodista i gestor cultural.

· 20 h. CastellsTuits, debat sobre el Concurs de Castells amb la intervenció de representants de les juntes tècniques de Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Colla Joves Xiquets de Valls. Acte moderat per la periodista Raquel Sans.

Dijous 4 d’octubre de 2012 a les 17 h. Sala d’exposicions de la Casa de Cultura de la Generalitat, c. Major, 14 de Tarragona. Inauguració de l’exposició “Cap Amunt”, olis i carbons sobre tela de temàtica castellera d’Emma Rabat Ortega. L’exposició romandrà oberta fins al 31 d’octubre. Horari: de dilluns a dijous de 8 a 18 h ininterrompudament. Divendres de 8 a 15 h. Dissabtes i diumenges, tancat.

Dissabte 6 d’octubre, a partir de les 10 h. Sala d’actes de l’Antiga Audiència, plaça del Pallol, 3 de Tarragona. Matinal de cinema casteller. Projecció dels següents films:

· Som Castells, de David Oliete

· The Human Tower, de Ram Devineni i Cano Rojas

· Castells, de Gereon Wetzel.

Amb la col·laboració de la Tarragona Film Office. Acte presentat per Josep Bargalló Valls, comissionat de la Biennal de Castells.

Concurs Mirades de Tarragona gran premi El Corte Inglés. Tarragona 2012 - Capital de la Cultura Catalana, el Patronat Municipal de Turisme, Biennal de Castells i InstagramersTGN convoquen el concurs fotogràfic Mirades de Tarragona per buscar les millors imatges de les nostres activitats culturals i del nostre patrimoni durant l’any de la Capitalitat. Per a aquest mes de d’octubre, es busquen les millors instantànies del Concurs de Castells. Es valorarà la qualitat de la imatge i l’originalitat de la mirada. Es poden enviar les fotografies a l’adreça miradesdetgn@gmail.com fins al 26 d’octubre. Si les fan amb el telèfon mòbil, també es poden publicar a Twitter o Instagram amb l’etiqueta #miradesdetgn. Consulteu-ne les bases i els premis a http://t2012.tarragona.cat.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!