Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Valls es proclama "quilòmetre zero del Món Casteller"

16/11/2011

Aquesta tarda s'ha celebrat a Valls el primer aniversari de la proclamació dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En un dia com avui, 16 de novembre, i a la mateixa hora, 15:50, en que els castells van ser declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO l'any 2010, s'ha descobert a la plaça del Blat de Valls una placa commemorativa de la declaració. La placa ha estat elaborada pel joier i escultor Joan Serramià, convidat també a l'esdeveniment.

A l'acte hi ha assistit l'alcalde de Valls, Albert Batet i els Presidents de les colles vallenques, Josep Solé, per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Josep Fernández per part de la Colla Joves Xiquets de Valls. Tots tres, alhora, han descobert la placa que mostra el "Km 0 del Món Casteller".

Albert Batet ha volgut destacar que amb aquesta placa es commemora aquell fet i ha dit que "la ciutat de Valls està orgullosa de ser el bressol casteller i que aquesta tradició s'hagi escampat arreu del país". El "Km 0" és tot un símbol del bressol casteller.  

Aquesta cel.lebració ha estat la primera d'una tarda en que aquestes continuen a Barcelona. A les 18:00 es celebra al Palau Robert la presentació del llibre "Castells i castellers. Una voluntat col·lectiva", una hora més tard, també al Palau Robert s'inaugura l'exposició fotogràfica "Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat". I, finalment, a les 20:00 al Cinema Cinesa Diagonal es preestrena la pel·lícula documental en 3D "Enxaneta".

 

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!