Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

TVC i les televisions locals coproduïran sis retransmissions en directe

19/06/2015

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCCMA) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han signat un conveni de col·laboració per tal de, entre d'altres, coproduir la retransmissió en directe de sis diades castelleres aquesta temporada. Les televisions locals i Televisió de Catalunya també intercanviaran imatges de les diverses actuacions per alimentar els seus dos programes magazín respectius, "Dosos amunt" i "Quarts de nou", que tornen a les pantalles després de Sant Joan.

Així, les sis diades que es coproduïran -fins i tot pel que fa a l'equip encarregat de narrar els castells, que serà mixte- seran la festa major de les Santes de Mataró, Sant Fèlix de Vilafranca, la Diada del Primer Diumenge de Festes de Tarragona, Santa Úrsula a Valls, Tots Sants a Vilafranca i la Diada dels Minyons de Terrassa. Aquestes actuacions es podran seguir en directe per les televisions locals i a la tarda se n'emetrà un resum per TV3. A més, la XAL també oferirà en solitari cinc diades més: Sant Joan a Valls, festa major de Terrassa, festa major de Vilanova, festa major d'El Catllar i la diada del Mercadal de Reus. 

En la presentació de l'acord, aquest migdia, Brauli Duart, president de la CCMA ha destacat que les dues institucions "fem el que ens toca com a gestors de recursos públics". El conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, ha apuntat que "el procés per arribar aquí ha estat complicat" i també que, tot i que ja fa temps que mantenen diverses línies de col·laboració, aquesta serà la primera coproducció real entre TVC i les televisions locals. 

Per la seva banda, Joan Foguet, cap de continguts de la XAL, ha destacat que s'està demostrant que "l'interès pels castells hi és a tot el territori", motiu pel qual més de 30 televisions locals emetran les retransmissions. Foguet també ha recordat que a nivell de televisions locals hi ha tota una tradició de fer informació castellera, com ara el programa "Va de Castells" de Televisió de Vilafranca que justament arriba als 20 anys. 

Finalment, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Josep Maria Cortès, ha destacat que el que fan ara la CCMA i la XAL és "allò que els castellers fa dos segles que vam descobrir: quan no tens prou força per tu sol, t'ajuntes amb el del costat per fer el castell més gran". 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!