Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies CCCC

Tot a punt perquè s'alcin els castells del "Catalans Want To Vote"

07/06/2014

En menys de 24 hores, més de 70 colles castelleres aixecaran castells simultanis a vuit capitals europees (inclosa Barcelona) i en nombrossíssimes poblacions catalanes. L'objectiu, proclamar ben fort que els castalans volen votar en la consulta prevista per al pròxim dia 9 de novembre. "Catalans want to vote" és el nom d'aquesta iniciativa d'Òmnium Cultural, que ha contat amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i les comunitats catalanes a l'exterior, i que té com a punta de llança les actuacions castelleres en indrets ben emblemàtics de Londres (Colla Joves Xiquets de Valls), París (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Brussel·les (Castellers de Vilafranca), Berlín (Xics de Granollers), Ginebra (Xiquets de Reus), Roma (Bordegassos de Vilanova) i Lisboa (Castellers de Sants). Al llarg d'ahir i aquest matí (i en algun cas abans) les colles van iniciar els seus desplaçaments a l'estranger. L'objectiu: donar a conèixer a Europa la voluntat dels catalans.

Justament en aquest sentit, el president de la Generalitat, Artur Mas, va dir ahir -en la recepció a representants d'Òmnium i de les colles que viatgen a l'estranger- que els castellers seran uns magnífics ambaixadors de la cultura catalana aquest diumenge". Mas va destacar que la reivindicació catalana s'ha caracteritzat per ser "mable, constructiva i procurant que no se'ns veiés empipats tot i tenir motius per estar-ho", i respecte les actuacions castelleres de diumenge ha dit: "Quedarem bé, perquè els castells són un dels nostres majors símbols. Què millor per expressar la nostra identitat i els nostres objectius com a nació que a partir de la cultura. I aquí, els castells, patrimoni de la humanitat en són un dels millors exemples."

A més de les actuacions en aquestes capitals europees, la gran majoria de les colles castelleres catalanes també s'han adherit a la iniciativa, bé via les actuacions que ja tenien programades per aquest diumenge, bé programant una actuació o pilar especial. I encara cal sumar-hi altres iniciatives singulars, com la presència dels Castellers de Sant Vicenç dels Horts a la Via Basca, que també se celebra aquest diumenge, les actuacions a Algemesí i a la Catalunya Nord, així com les dels Castellers de Lo Prado (Xile) i els de Mont-real. 

Més informació aquí.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!