Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Agost

Diada de festa major de Manresa

29/08/2010

Amb l'actuació de les següents colles:

  • Tirallongues de Manresa
  • Minyons de Terrassa
  • Margeners de Guissona

Lloc
Plana de l'Om
Població
MANRESA
Hora
12:00


Resultats
Colla Ronda Intent Tipus de castell Resultat
Margeners de Guissona 1 1 TRES DE SET Descarregat
2 1 CINC DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 PILAR DE CINC Descarregat
Minyons de Terrassa 1 1 TRES DE NOU AMB FOLRE Descarregat
2 1 CINC DE VUIT Descarregat
3 1 TRES DE VUIT AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 PILAR DE SIS Descarregat
Tirallongues de Manresa 1 1 CINC DE SET Descarregat
2 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
3 1 TRES DE SET AMB AGULLA / PILAR Intent
3 2 TRES DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 PILAR DE CINC Descarregat
4 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
4 1 PILAR DE QUATRE Descarregat


Comentaris de les colles
Tirallongues de Manresa
Els Tirallongues descarreguen tres castells de set i mig per festa major i Manresa torna a ser plaça de nou sis anys després de l’última vegada.

L’actuació d’aquest cap de setmana a Manresa serà recordada com una de les millors actuacions dels Tirallongues de la seva història, ja que en la mateixa han descarregat tres castells de set i mig i també perquè s’ha tornat a veure un castell de nou en la capital del Bages, concretament el tres de nou amb folre. Amb aquest castell, Manresa pot presumir de ser una de les poques localitats de Catalunya amb quatre places de castells de nou. Abans van ser Crist Rei, Sant Domènec i la Plaça Major. En aquestes ocasions van ser Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca els que van fer possibles aquestes construccions. Amb aquesta actuació, la Plana de l’Om s’incorpora com a nova plaça de nou.

En la matinal castellera, l’actuació va començar amb un pilar de dol per part dels Tirallongues de Manresa per la mort d’un familiar d’una de les components de la Colla Bagenca. Ja en les rondes castelleres, els Tirallongues van afrontar el cinc de set, construcció que ja van descarregar el passat mes de maig amb motiu de la Fira de l’Ascensió. El castell va pujar tremolós però segur i tot i que amb problemes a la torre, es va poder descarregar sense problemes. En segona ronda han descarregat un treballat quatre de set amb agulla, que per problemes al pis de terços s’ha obert en excés i ha fet treballar considerablement l’estructura. Aquest és el primer quatre de set amb agulla de la temporada. Ja en tercera ronda s’ha provat el tres de set amb agulla que ha quedat en intent desmuntat quan ja quasi coronava l’anxaneta. En la ronda de repetició, tot i que tremolós s’ha pogut descarregar la construcció amb la conseqüent alegria dels Tirallongues i del públic congregat. Ja en la ronda de pilars els Tirallongues han descarregat un vano de cinc, amb la singularitat de que en un dels dos pilars de quatre, el segon era l’alcalde de la ciutat, Josep Camprubí.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa no ha defraudat amb les perspectives i han descarregat un impressionant tres de nou amb folre en primera ronda, un sòlid cinc de vuit en segona ronda, i un treballat i emocionant tres de vuit amb agulla. En la ronda de pilars han descarregat un segur pilar de sis. Amb aquesta, els de la camisa malva preparen amb optimisme l’actuació de Sant Fèlix, una de les clàssiques del calendari.

Finalment, la tercera colla convidada, els Margeners de Guissona, en primera ronda han descarregat el tres de set, en segona ronda el cinc de set i per acabar, un emocionant quatre de set amb agulla. En la ronda de pilars han descarregat un segur pilar de cinc.

COMUNICACIÓ, COLLA CASTELLERA TIRALLONGUES DE MANRESAArxius de les colles


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telèfon: 977 605 206
Adreça: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
T'agrada aquesta pantalla?comparteix-la!