Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

El CPNL i el CNL de Tarragona editen un lèxic casteller digital

20/12/2012

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona han editat un material digital de lèxic casteller que es pot consultar en l'enllaç següent:

http://www.cpnl.cat/edicions/castells/castells.pdf

El material l'han elaborat Joan Pol, tècnic d'Imatge i Edicions del CPNL, i Xavier Brotons, coordinador de Dinamització del CNL Tarragona, periodista casteller i autor del Diccionari casteller, i ha comptat també amb la col•laboració de Ramon Vidal, tècnic del CNL Tarragona.

El material és essencialment gràfic i té com a objectiu difondre el lèxic bàsic del món casteller. Consta dels apartats següents: parts del castell, components de la pinya, pisos del castell, tipus de castell (en què s'han incorporat construccions relativament recents com el tres i el cinc amb l'agulla al mig, el set i el nou), música dels castells (amb la reproducció del toc de castells) i altre lèxic.

A més a més, hi ha la possibilitat de descarregar-se un pòster en format pdf amb els tipus de castell, les parts del castell i la indumentària d'un casteller.

Igualment, s'hi ha posat un enllaç al Diccionari casteller del Centre de Terminologia (TERMCAT).

Aquest material ja va ser presentat a Valls el 20 d'octubre passat en el marc del II Simposi Casteller amb motiu de la Fira de Santa Úrsula.

El material pot ser especialment útil per a les colles castelleres de creació recent o pròxima i per a aquelles persones que s'incorporen per primera vegada a una agrupació.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telephone: 977 605 206
Address: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Like this screen?share it