Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

TVC i les televisions locals augmenten la cobertura de diades castelleres

01/06/2012

L'acord signat fa poc per TVC i la Xarxa de Televisions Locals permetrà augmentar ostensiblement el nombre de diades castelleres en què hi haurà presència de càmeres de TV3 o de les diferents televisions locals que pertanyen a la XAL.

Cal destacar la implicació que TAC 12 (Tarragonès, Alt Camp i Conca de Barberà), Penedès TV i Canal Blau-Maricel TV (Penedès - Garraf) i m1tv (Maresme) han tingut en l'acord. A més, també hi participen en el projecte: BTV (Barcelonès), Canal Terrassa Vallès (Vallès Occidental), VOTV (Vallès Oriental), Lleida TV (província de Lleida), Televisió de Girona (Gironès i Pla de l'Estany) i El 9 TV (Osona). Totes elles han possibilitat aquest acord d'intercanvi d'imatges de totes les diades i de coproducció del senyal en les diades més importants.

Independentment de la TV que cobreix cada diada, cada diumenge al vespre totes les TV associades a la XAL i TV3 disposen de tots els castells gravats per les seves emissions respectives. I algunes TV locals que fins ara només feien alguna cobertura puntual, estan augmentant la seva difusió de l'activitat castellera.

Aquest diumenge 3 de juny, el canal 3/24 estrena un espai informatiu del programa "Quarts de Nou", en què es podran veure tots els castells i fets destacables de les diferents diades del cap de setmana. Aquest espai s'emetrà cada diumenge a les 21.30 durant tota la temporada castellera i tindrà dues reemissions els dilluns.

El nou "Quarts de nou", que arrencarà el 27 de juny, es beneficiarà de l'acord signat entre TVC i la Xarxa de Televisions Locals per intercanviar-se imatges de les actuacions castelleres. Aquesta serà la vuitena temporada del magazine casteller del 33. I es tracta d'un renovat "Quarts de nou" que canvia la seva emissió als dimecres i duplica la seva durada. Televisió de Catalunya ha volgut fer un gir important en el format del programa, que disposarà de plató virtual, farà un repàs mes ampli i analític dels castells construïts l'últim cap de setmana, tindrà reportatges i seccions divulgatives, i abordarà diferents temes d'interès general en format de debat, amb la presència dels professionals, periodistes i castellers mes representatius.

Televisió de Catalunya preveu també produir el senyal internacional de fins a sis diades importants de la temporada castellera, que cada televisió local podrà personalitzar. TV3 emetrà un "Quarts de nou" especial d'aquestes diades el mateix diumenge i, com ja s'està fent des de fa dos anys, aquestes diades es podran veure senceres i en directe a través de www.tv3.cat.

Tant TV3 com les TV associades a la XAL volen donar també aquest any la màxima difusió televisiva al Concurs de Castells de Tarragona que, com és sabut, tindrà per primer cop dues jornades, amb la participació de fins a 30 colles castelleres.

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Telephone: 977 605 206
Address: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Like this screen?share it