Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

Divuit empreses opten al projecte museogràfic del Museu Casteller de Valls

16/09/2015

Divuit empreses opten al concurs públic d'idees convocat per l'Ajuntament de Valls per a la redacció del projecte museogràfic del futur Museu Casteller de Catalunya que s'està construint a Valls. Després que ahir dimarts dia 15 de setembre acabés el termini per sol·licitar prendre part en aquesta convocatòria, el concurs d'idees ha aconseguit reunir a 18 aspirants a participar en la redacció de propostes museogràfiques.

A partir d'ara, d'acord amb el procediment previst en el plec de clàusules del concurs, el jurat seleccionarà entre els sol·licitants els cinc finalistes que, finalment, optaran a presentar una proposta museogràfica per al Museu Casteller. La convocatòria s'ha obert a tots els professionals que, en els últims 10 anys, han realitzat un projecte museogràfic o d'exposició en els àmbits culturals o del lleure. La selecció dels cinc finalistes s'efectuarà tenint en compte l'experiència professional del concursant, però també dels components de l'equip pluridisciplinar que es presenta amb ell. Així, es valorarà la realització de projectes d'àmbit cultural o lleure amb una superfície superior als 1.000 m2, projectes museogràfics o expositius o premis i distincions obtingudes.

El jurat del concurs d'idees està format per Carles Duarte, escriptor, director de la Fundació Carulla i president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts; Antoni Laporte, consultor cultural i director de la consultoria ARTimetria; Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Antoni Bover, doctor de la UPC en Comunicació Visual en Arquitectura i Disseny i coordinador del Laboratori d'Imatge Generat per Computadora del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la mateixa universitat; Joan Tous, president del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Tarragona i Josep M. Cortés, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. A més, la mesa estarà constituïda per l'alcalde, o regidor en qui delegui, el secretari i interventor municipals i el director del Museu de Valls.

Aquest jurat serà l'encarregat de valorar les propostes que es presentin al concurs d'idees per a la museografia del Museu Casteller. D'acord amb el plec de clàusules del concurs aprovat el juliol, es valorarà per a la selecció de la proposta guanyadora, l'originalitat i innovació de la museografia, la utilització de material audiovisual i tecnològic, l'interiorisme, l'optimització del manteniment de la museografia i la proposta d'activitats i tallers.

El projecte museogràfic ha de definir els recursos i tècniques que dotaran de contingut l'equipament del Museu Casteller que, des del passat mes d'abril, s'està construint a la plaça del Blat de Valls, a l'entorn del carrer dels Espardenyers.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela