Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Noticias de las colles

Comunicat dels Castellers de Vilafranca respecte l'actuació a Londres

26/04/2013

Després del comunicat emès el passat divendres 19 d'abril per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en relació a la nostra actuació a Londres amb una samarreta promocional i dels articles publicats en diferents mitjans de comunicació, els Castellers de Vilafranca volem expressar:

- El viatge a Londres ha estat un projecte impulsat des dels Castellers de Vilafranca i finançat amb els recursos propis de la colla i dels castellers i castelleres que van formar part de l'expedició. També per fer possible el viatge alguns sponsors i empreses privades van ajudar al finançament.

- El divendres vam realitzar dues exhibicions comercials a part de les actuacions oficials de la colla, organitzades pel distribuidor oficial d' Estrella Damm a Londres destinades essencialment als seus clients locals. Com a acte comercial, a la primera exhibició, els castellers vam vestir una samarreta promocional únicament a dos dels castells executats, que no era la camisa oficial de la colla.

- Constatem que no és la primera vegada que una colla castellera realitza exhibicions comercials fora del context tradicional d'una diada castellera amb una vestimenta alternativa a la de la colla.

- Durant el divendres a la tarda vam mantenir comunicació continuada amb el president de la Coordinadora per oferir les explicacions pertinents amb l'objectiu d'aclarir els detalls dels fets.

- Ja fa molts anys que els Castellers de Vilafranca hem decidit contribuir a la internacionalització del fet casteller, organitzant sortides castelleres fora de les nostres fronteres. Uns viatges que a la colla costen molt d'organitzar, en els que hi treballem molt i busquem les maneres de finançar-los en un context econòmic on no es poden disposar de subvencions públiques per aquest tipus d'accions.

- En els temps actuals que vivim, els Castellers de Vilafranca creiem que totes les colles hem de trobar un equilibri entre els valors dels castells que compartim tots i altres activitats fora de les actuacions oficials de la colla, que permetin trobar alternatives de finançament a les subvencions públiques, i proposem treballar conjuntament i de manera oberta i franca per aconseguir-ho. En aquest context, tenim la voluntat inequívoca de respectar els acords adoptats per les colles castelleres a través de l'assemblea de la Coordinadora i lamentem que aquests fets puguin interpretar-se com un incompliment, que en cap cas teníem la intenció de realitzar.

- En tots els viatges que organitzem busquem la manera de promocionar el país, vinculant les institucions culturals catalanes, sense cap tipus de suport econòmic, com per exemple el viatge institucional del president Mas a Nova York, la presentació del documental l'Enxaneta i la celebració del Saint George's Day amb la comunitat catalana de Londres, etc... En tot moment hem rebut mostres d'agraïment de les comunitats catalanes que hem visitat i una gran difusió i promoció del fet casteller en els països a on hem actuat, obrint també moltes possibilitats per a la resta de colles del món casteller.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela