Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Notícies Món Casteller

La pel·licula 3D "Enxaneta" emociona i enlluerna en la seva première

17/11/2011

Els cinemes Cinesa Diagonal van acollir aquest dimecres, coincidint amb el primer aniversari de la proclamació dels castells Patrimoni de la Humanitat, la première de la pel·lícula Enxaneta, una producció en 3D de Televisió de Catalunya. Aquest docufilm presenta el món dels castells des del punt de vista d'una enxaneta, gràcies a imatges en 3D captades al Concurs de Tarragona i actuacions a Vilafranca, Sant Pere de Ribes, Valls i Terrassa, així com el testimoni de diversos personatges representatius del món casteller. Tal i com va explicar el seu director, Paulí Subirà, està pensada sobretot per un públic estranger, però també es pot veure a diversos cinemes de Catalunya.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, va assegurar en l'acte que els castells "representen allò que fa falta ara per aixecar el país" i que "és molt important que la gent jove sigui capaç de treballar entorn un castell i n'aprengui els valors". Per la seva banda, el president de la Corporació de Ràdio i Televisió de Catalunya, Enric Marín, va dir que Enxaneta és "una mostra del compromís de la Corporació amb la cultura popular del país".

En l'acte també hi van participar els Castellers de Sants, que van aixecar dos pilars de cinc, un d'ells a la mateixa sala, coincidint amb el moment en què la cantant Elena Gadel acabava la interpretació en directe de la cançó original de la pel·lícula. 

 


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela