Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Noticias de la CCCC

COMUNICAT DE LA CCCC RESPECTE L'EMPRESA DE SEGURETAT DEL CONCURS DE CASTELLS

10/10/2018

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya vol expressar el seu malestar per l’experiència viscuda aquest cap de setmana al llarg de les jornades del Concurs de Castells de Tarragona amb les persones encarregades de la seguretat del recinte.

El fet casteller, declarat patrimoni immaterial de la UNESCO l’any 2010, representa els valors de la cohesió, el treball en equip, l’esforç i el respecte. I aquests són els valors que creiem que cal tenir presents en les diades castellers.

Malauradament, les actituds i missatges del personal de seguretat responsable de l’esdeveniment han transmès valors completament contraris. Al llarg del cap de setmana es van veure missatges que feien apologia del feixisme, actituds de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i personal, i agressivitat fins a arribar al cos a cos demostrant una falta de temperament necessària en les seves tasques.

Unes circumstàncies totalment contraries al fet casteller i als seus valors i a un esdeveniment com el Concurs de Castells de Tarragona. L'espectacle casteller més gran del món.

Volem demanar a l’APIC (Agència de Publicitat Internacional Catalana), com a responsable de la gestió de la TAP i a la Diputació de Tarragona, com a propietària del recinte que tinguin en compte que els valors cal treballar-los i aplicar-los, també en aquests detalls i els emplacem a què posin el mitjans necessaris per tal que no es repeteixi una circumstància com aquesta.


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela