Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Noticias de la CCCC

Signatura d'un nou conveni de col·laboració amb el complex de Repsol a Tarragona

16/11/2016

Josep Francesc Font, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, i Jordi Grau, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), han signat aquest matí un conveni que suposa el cinquè any de col·laboració entre les dues entitats. La signatura s’ha fet coincidir amb la celebració del sisè aniversari de la inclusió dels castells en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco. A l'acte, que s'ha fet a la Biblioteca Pública de Tarragona, també hi ha assistit el delegat territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs. 

L’aportació de Repsol servirà per donar al món casteller, eines de difusió entre els més petits, tant a través de les escoles com de les biblioteques. Així mateix, aportarà eines formatives per als equips directius de les colles, alhora que referma el compromís de Repsol amb la cultura popular del seu entorn. La col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya es xifra en 10.000 €.

Així doncs, per quart curs consecutiu, Repsol permetrà que s'ofereixin sessions gratuïtes de l’activitat 'Fem un castell?' del Camp d’Aprenentatge de Tarragona a les escoles de la demarcació. A més, el Complex Industrial també va finançar la 'IV Jornada de Bones Pràctiques de Gestió', que es va dur a terme el passat 4 de juny al Vendrell. En ambdós casos, es tracta de línies de suport que Repsol manté amb la Coordinadora des de fa anys.

 

Colla Castellera de la Canalla Lectora

En aquest sentit, l’aspecte més innovador de la col·laboració entre Repsol i la CCCC és el de la preparació d’una nova activitat anomenada la 'Colla Castellera de la Canalla Lectora', que vol promoure de forma lúdica, la lectura i la cultura castellera entre els més petits. L’activitat consisteix en llegir un conte de temàtica castellera per participar després, en un joc de preguntes i respostes referents a aquest conte i de construcció de castells mitjançant peces. Fins al moment, s’han fet sessions pilot al Vendrell i Valls (amb motiu del Fòrum Casteller de Santa Úrsula), i pròximament, s'oferiran a les biblioteques de tot Catalunya, per tal que puguin dur a terme aquesta activitat, amb la possibilitat de col·laborar amb la colla castellera local. 

La 'Colla Castellera de la Canalla Lectora' és una idea d’Alfonso Morillas impulsada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, i amb el suport del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Durant l’acte s’ha realitzat la pre-estrena d’un nou documental de la sèrie ‘Gent amb Energia’, que té com a protagonista a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. ‘Gent amb energia’ és un projecte de documentals breus estrenat el passat estiu que té el suport de Repsol i recull el testimoni de persones vinculades a entitats del territori que treballen amb valors universals (https://www.facebook.com/gentenergia/).


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela