Coordinadora de colles castelleres de Catalunya

Septiembre

Diada Nacional de Catalunya a Badalona

11/09/2012

Actuació castellera en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, amb la participació de les colles:

  • Castellers de Badalona
  • Minyons de Terrassa
  • Colla Jove de Barcelona

Lloc
Plaça de la Plana
Población
BADALONA
Hora
12:00


Resultados
Colla Ronda Intento Tipo de castillo Resultado
Castellers de Badalona 1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
2 1 CINC DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
4 1 DOS / TORRE DE SET Intent desmuntat
4 2 TRES DE SET AMB AGULLA / PILAR Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
5 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
Colla Castellera Jove de Barcelona 1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
2 1 TRES DE SET Descarregat
3 1 QUATRE DE SET Descarregat
4 1 CINC DE SIS Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
Minyons de Terrassa 1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
1 1 PILAR DE QUATRE Descarregat
2 1 DOS / TORRE DE VUIT AMB FOLRE Descarregat
3 1 TRES DE VUIT Descarregat
4 1 QUATRE DE VUIT Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat
5 1 PILAR DE CINC Descarregat


Comentarios de las colles
Castellers de Badalona
Badalona, 11/09/2012

REGISTRES SENSE PRECEDENTS PER A LA DIADA

Els Castellers de Badalona plantejàvem una actuació molt ambiciosa per la diada de l’onze de setembre, on tradicionalment actuem a la plaça de la Plana en el marc de la diada nacional de Catalunya.
Any rere any, el poc vagatge sempre acabava sortint car a la diada, ja que tres setmanes i escaig d’assaig sovint no eren suficient per preparar els castells de set i mig. Enguany el bon ritme amb què es va començar la temporada i el nivell que s’ha mantingut ha permès assajar els castells de la gamma alta de set amb convicció i fins i tot plantejar-nos alçar en aquest dia el nostre màxim castell, descarregat només un cop enguany i carregat per primer cop el novembre passat: el dos de set.
A la primera ronda, després de dos pilars de quatre, el cinc de set va ser el tret de sortida. Mai fins al dia d’avui havíem descarregat cap cinc de set, fins fa poc el sostre màxim de la colla. Aquest any, havent-lo descarregat dos cops, el castell no suposava el principal objectiu i això va treure pressió i nervis. Tot i així, les males mides es van fer evidents al tronc i es va haver de treballar constantment. Sense perillar en cap moment es va poder descarregar i vam apuntar-nos així el primer èxit del dia.
A segona ronda apostàvem pel quatre de set amb agulla. Aquesta era l’estructura de set i mig que ja havia vist la plaça, i sense més preàmbuls es va alçar amb convicció. Tot i, de nou, les males mides del pis de terços, el castell es va poder descarregar sense perill per donar pas a una importantíssima tercera ronda.
L’assalt al dos de set era l’objectiu del dia. Tot i que als assajos no havia mostrat la seva millor cara, hi havia la confiança per alçar-la amb seguretat. Així doncs el castell va anar amunt, i en un dels moments més crítics, és a dir, a l’entrada de l’acotxador amb enxaneta pujant el pis de quarts, una forta sotragada va pujar de baix cap a dalt. L’experiència i la mestria del tronc va aturar el cop, però la prudència va fer desmuntar el castell abans de carregar-lo per no tensar les forces dels castellers. Aquest castell, el més important per ara per a la colla, requereix un assaig constant i encara cal deixar-lo reposar perquè vagi agafant la forma després dels mesos estivals. Segurament per la propera cita important, pel Concurs de Castells de Tarragona, el dos estarà a punt per a ser descarregat.
En ronda de repetició vam alçar el tres de set amb agulla, el primer que veia la plaça de la Plana i que es va descarregar amb l’esforç infatigable del pis de terços, que van salvar una situació que presagiava un mal final.
Un vano de cinc va servir per cloure la millor diada que registra la colla per l’onze de setembre, amb tres castells de set i mig descarregats, dos d’ells estrenats el mateix dia a la plaça, i igualant així la segona millor diada del nostre historial.Archivos de las Ccolle
Pdfdiada11-09-12.pdf Pdfdiadanpd11-09-12.pdf


E-mail: sagfsdgcoordsagfsdginadosagfsdgra@ccsagfsdgcc.casagfsdgt
Teléfono: 977 605 206
Dirección: Carrer Major 2, 43800 - Valls (Tarragona)
Te gusta esta pantalla?compártela